Senioren algemeen

Senioren en Veteranen

Spelen bij 't Spandersbosch is iedere zondag weer genieten. Kenners zijn het er unaniem over eens dat wij de mooiste locatie van Het Gooi hebben en door de vele vrijwilligers van "De Ed en Willem Commissie” wordt ons complex jaarlijks ge-upgrade.

Niet alleen bij de jeugd hebben wij de laatste jaren een enorme aanwas, ook bij de senioren kunnen wij ons verheugen in een aanzienlijke groei. Dit maakt het verblijf op zondag alleen maar leuker en gezelliger. Maar ondanks dat blijft de intieme sfeer van een echte familieclub behouden.
 
Op een gemiddelde zondag zie je Dames- en Herenteams, Veteranen en Veterinnen. Momenteel bestaat ons complex uit 4 kunstgrasvelden waarvan 2 watervelden en 1 semi-waterveld en 1 zandkunstgras veld. 
 
Wat biedt onze club zijn/haar leden?
  • Iedereen is welkom om te komen hockeyen. Trimhockeyers, tophockeyers en recreatiehockeyers.  
  • Het bestuur en de commissieleden hechten grote waarde aan regelmatig contact met de elftallen en haar/zijn captains. Een goede organisatie en communicatie, via bijeenkomsten, digitale informatie en de website is onlosmakelijk verbonden met dit streven.
  • Iedere dag wordt er door meerdere teams getraind met als uitgangspunt dat ieder team (ongeacht sterkte) ook training kan krijgen. Na de trainingen is het clubhuis altijd open voor de essentiële versterking van de inwendige mens! 
Senioren / Veteranen Hockey
Dit zijn alle leden die de jeugd net of ruimschoots ontstegen zijn.
Jonge senioren spelen in de reguliere competitie (standaardteams Dames 1 en Heren 1) , reserve standaardteams, of jong seniorenelftallen.

Voor deelname aan de Veteranencompetitie moet men minimaal 35 jaar oud zijn en hier wordt ook een volledige competitie in het hele seizoen afgewerkt.
Tevens bestaan er bij de Heren Veteranen nog 2 aparte competities; namelijk 45+ (vanaf 45 jaar) en 50+ (vanaf 50 jaar).

In iedere categorie wordt er nog steeds "om de knikkers” gespeeld, maar de derde helft blijft zeker belangrijk en wordt belangrijker naar gelang de leeftijd oploopt.
Het hockeytechnische gedeelte (indeling teams/ aanstellen coaches en trainers /trainer- en coachcursussen, aansturing lijncoördinatoren jeugd etc.), dus alle werkzaamheden die specifiek met het "spelletje” te maken hebben worden geregeld binnen de Technische Commissie (TC). De TC is dus verantwoordelijk voor alle beleidsbeslissingen m.b.t. hockeyactiviteiten.
Deze commissie bestaat uit:
  • Het eindverantwoordelijk bestuurslid voor het gehele hockeybeleid; de "hockeycommissaris”.
  • Jeugd TC lid; verantwoordelijk voor alle jeugdzaken.
  • Dames TC lid; verantwoordelijk voor de Dames afdeling.
  • Heren  TC lid; verantwoordelijk voor de Heren afdeling.
  • Trainer/coach Coördinator; verantwoordelijk voor het technisch/tactisch beleid in de vereniging.
In samenspraak met het bestuur bepaald deze commissie de technische jaar- en toekomstplannen. De verantwoordelijke personen staan op deze site vermeld en leden kunnen voor specifieke vragen en problemen altijd bij hen aankloppen.
 

Hoofdsponsors

 

Met dank aan onze sponsoren