Van de voorzitter

Van de voorzitter

30-6-2015

Een bruisende seizoensafsluiting!

Het was weer een fantastische afsluiting van het seizoen, met zeer vele activiteiten op ons prachtige complex. Wij hadden het Pinkstertoernooi E6 en F, Minislotnacht én KNHB Minislotdag, het Spabo-slotttoernooi Junioren en dat van de Jongste Jeugd, de Boschkaboutersslotdag, het Kampioenenbal (met een ongekend aantal kampioensteams!), gekoppeld aan het bedankmiddag voor de Vrijwilligers, de Funkey Slotdag, de ZoJeCo-slotdag, het Trimtoernooi, de ALV en als jaarlijkse afsluiting het Super C-toernooi! Bijna teveel om op te noemen en ongetwijfeld ben ik wat vergeten. Maar het onderstreept dat onze vereniging bruist van het leven en er midden in staat. Niets zo mooi om als voorzitter op zo’n evenement tussen de velden te lopen en dan de complimenten van onze gasten te mogen ontvangen. Want neem nu het Super C-toernooi: bijna 500 kinderen met ouders en begeleiders hebben zich twee dagen lang tip-top vermaakt op en rond onze velden, met héél weinig nachtrust. Een tentenkamp dat onze natuurlijke omgeving eer aan doet, de Super-disco en het Super-diner, heerlijke crêpes, vers van de pannenkoekenbakfietskraam en een eigen ijscokar. En dan de afsluitende strafballencompetitie, die tot het einde oerspannend was. Gedurende het gehele toernooi is door We Are Fairplay-coaches onderzocht welk team de fairplay-prijs mee naar huis mocht nemen. Vele teams kwamen daarvoor in aanmerking, maar uiteindelijk mocht Reigers MC1 vol enthousiasme het plakkaat voor aan de muur van het clubhuis in ontvangst nemen. Wederom een mooi initiatief! En dat alles voor de tiende keer onder vrijwel geheel een heerlijk zonnetje, zodat sommige jeugdige lijven ondanks alle zonnebrandcrème toch wat rood uitsloegen. ’t Spandersbosch heeft weer eens haar visitekaartje afgegeven!

Op de ALV mochten wij ons heugen in een zeer goede opkomst, van getrouwe bezoekers tot vele ouders die voor de eerste keer de weg naar onze ledenvergadering maakten. En er stond ook wat op het spel: een extra impuls voor het prestatiehockey op onze vereniging. Na een pittige discussie stemde de ALV vrijwel voltallig vóór het voorstel van het bestuur, om de komende jaren meer discipline in de prestatielijn te gaan brengen, daar ook meer in te gaan investeren en daaraan gekoppeld een lijntoeslag voor de jeugdleden in de eerstelijnsteams in te voeren. Dat alles met als doel om onze vereniging op prestatieniveau én in de breedte sterker te maken. Want als één ding duidelijk werd tijdens de discussie, dan was het dat prestatie en breedte elkaar vooral kunnen versterken. En dat is wat wij willen, bij die andere club in ’t Gooi.

Vervolgens maakte onze nieuwe penningmeester Roel Testroote mooie sier door te melden dat onze contributie komend seizoen slecht met één Euro verhoogd wordt (‘met de Euro van Ruurd, voor ons honderdjarig bestaan in 2022). En dan mochten wij nog drie nieuwe trofeehouders in het zonnetje zetten: Clemens van Ede die de Scheidsrechterstrofee met trots in ontvangst nam, Suzanne Smoolenaars die na jaren wedstrijdsecretariaat beduusd was dat zij de Beker van Verdienste mocht ontvangen en de twee jonge enthousiaste dames van het JEC, Xavina Patrikios en Anna Thijssen, die verrast waren dat de Rademakerbeker dit gehele jaar hen toekomt.

Ik memoreerde al de vele kampioensteams dit seizoen, die aangeven dat wij op de goede weg zijn. Helaas wist ons dames 1 onze drang naar presentatie niet te onderstrepen met een promotie naar de tweede klasse. Nadat onverwacht alsnog (voor de tweede maal op rij) de play-offs waren afgedwongen, werd een goede start uiteindelijk onvoldoende doorgezet, waardoor net niet een van de twee eerste plaatsen, met recht op promotie, werden bereikt. Jammer, maar zeer positief was dat wij daar in Rotterdam wel erg veel jeugdig talent onder leiding van Nastasjia hebben mogen zien acteren. En dat deden zij vol verve! Gelukkig hebben onze heren een uitstekende eindsprint gekend, waardoor zij zich keurig in de middenmoot hebben weten te plaatsen, nadat wij eerder vooral naar beneden moesten kijken. Daar wil ik zowel Hien als Wouter graag mee feliciteren!

Wellicht zie ik u nog op één van de zomertrainingen voor de jeugd. Anders wordt het ongetwijfeld een goede gelegenheid in augustus, als wij weer aan het nieuwe seizoen beginnen. Wat denkt u van de derde Gooische Jeugdkampioenschappen, die op zaterdag 22 augustus op alle velden van de hockeyclubs in het Gooi gespeeld worden?

Ik wens u een hele mooie, zonnige zomer toe met een welverdiende vakantie toe. Kom veilig weer terug en graag tot in het volgend seizoen!

Met sportieve groeten,

Ton Speet
Voorzitter

LUSTRUMFEEST SPABO 1 OKTOBER 18+

Countdown

 

 
 
 

Activiteiten kalender

6-10 Bestuursvergadering
22-10 Rabo fandag

Alle Acitiviteiten

Hoofdsponsors

 

Met dank aan onze sponsoren