Van de voorzitter

Het spits is er weer af!

31-8-2015 Het spits is er weer af, met een Gouden & Zilveren randje!

De afgelopen zomermaanden brachten ons een gevarieerd weerbeeld; ik hoop dat het u veel zon en (soms inspannende) ontspanning heeft gebracht. Zodat iedereen weer uitgerust en vol energie aan werk of studie kan beginnen, en uiteraard aan het nieuwe seizoen.

Inmiddels hebben de Oranje-mannen het Europese Goud binnen, terwijl de dames op Zilver bleven steken. En nu wij het toch over Goud en Zilver hebben: ook onze eigen seniore hockeytalenten hebben in Londen Europese medailles binnengehaald: Majanka van den Barselaar heeft Europees Goud behaald met Nederlands 40+, Buck de Boer, Els Petri, Gu van Rijn en Willemijn van der Houwen Zilver met 45+ en last but not least Willianne van Diest Zilver met 55+. Wat een oogst, alle complimenten en felicitaties aan jullie dames, namens de gehele Spandersbosch-populatie! Wouter van Voorst drukt als trainer-coach een nog groter Spabo-stempel op dit succes!

De jeugd is alweer een paar weken actief, in de voorbereiding op het aanstaande seizoen. Voor de eerstelijnsteams gold  een volle trainingsweek begin augustus als aftrap om optimaal voorbereid te zijn op de voorcompetitie. Daarmee geven wij invulling aan de prestatie-impuls voor de jeugd, die dit voorjaar door de ALV is goedgekeurd. Dit betekent ook dat de eerstelijnsteams vanaf dit seizoen structureel 3x per week trainen. Met zes (!) van onze acht eerste juniorenelftallen spelen we mee in de allerhoogste voorcompetitie van het district. Daarmee horen we tot een select groepje van de 48 clubs uit Midden-Nederland. En ook in de breedte zijn met veel juniorenteams hoog vertegenwoordigd in de voorcompetitie. We zijn ook trots op ons nieuwe standaard Spabo-trainingspak. Veel teams zullen hier komend seizoen in rondlopen, net zoals Dames 1 en Heren 1.

Onze jeugd was in de volle breedte actief tijdens het derde Goois Jeugdhockey Kampioenschap, dat op zaterdag 22 augustus op alle velden van de zes hockeyclubs in 't Gooi is gespeeld. Een geweldig toernooi, qua omvang (4.500 jeugdleden die in bijna 350 wedstrijden de krachten meten!), qua sportieve uitdaging (onder een heerlijk zomerzonnetje werd er hard gestreden) en qua sfeer (waarin wederom sportiviteit & respect ten minste even belangrijk was als winnen). Wederom perfect georganiseerd, zowel op ons eigen complex als met alle andere verenigingen. Fantastisch om te zien hoe op sportieve manier de sticks door de Gooise jeugd weer gekruist werden. Wij feliciteren Gooische met de hockeyoverwinning en ook Huizen, dat dit jaar het Fair Play-stokje van ons overnam. Prachtig, hoe de samenwerking met de Stichting WE ARE FAIR PLAY weer perfect verliep en de FAIR PLAY-coaches weer voorbeeldig hun onafhankelijke werk deden.

Een andere traditie die inmiddels tot wasdom begint te komen kent de toepasselijke naam van The Battle of the Business Clubs. Een mooi initiatief van onze sponsorcommissie. Ooit begonnen als een jaarlijkse wedstrijd (+ BBQ) tussen onze Business Club en die van HC Naarden, zijn nu ook Gooische en Huizen aangehaakt. Het was een memorabele avond, met een gezellig potje hockey en een heerlijke BBQ op ons onvolprezen terras! De bedoeling is dat dit jaarlijks wordt herhaald aan de vooravond van het Goois Jeugdhockey Kampioenschap, met alle zes de Gooise verenigingen.

Als wij dan toch in de tradities zitten, kan het Back to Hockey-toernooi op 30 augustus niet onvermeld blijven, ons top- en subtop-C- en D-jeugdtoernooi. Wij zijn inmiddels aan onze tweede lustrumperiode begonnen. Wederom heerlijk weer, dito sfeer en veel prima sportieve prestaties. De toernooicommissie had het ook nu weer perfect voor elkaar en bovendien een compliment aan MD1 en JC1, die het toernooi winnend wisten af te sluiten.

Nader goed nieuws komt uit de dameslijn. Er heeft zich voor aankomend seizoen een enthousiaste groep meiden aangemeld; allemaal oud-jeugdleden die de afgelopen paar jaar waren afgezwaaid naar andere verenigingen. In eerste instantie zou deze groep de kern vormen van een jong-senioren- elftal (jong-senioren-competities lopen sinds een aantal jaren om de overgang van jeugd naar senioren makkelijker/leuker te maken). In overleg is echter besloten om deze groep samen te voegen met de dames 1-groep, om zo een bredere dames 1-selectie te bouwen. Het begeleidingsteam van dit nieuwe dames 1 bestaat uit trainer/coach Jan-Karel van den Brink en managers Patrick van Leur en Maarten Nooter. We wensen dit vernieuwde dames 1 natuurlijk alle succes, maar vooral ook veel hockeyplezier.

Nastasjia Erasmus, vorig seizoen trainer-coach van dames 1, blijft ook heel actief op onze club. Zij zal hoofdtrainer voor de keepers blijven en daarnaast neemt zij als trainer/coach Jongens C1 onder haar hoede. En om het verhaal compleet te maken: Maarten Hak is met een enthousiaste hernieuwde selectie aan de slag gegaan om heren 1 komend seizoen tot successen te brengen, met Ruurd Buitenhuis als manager. Ook aan hen alle succes!

Ik zou zeggen: kom de komende weken naar ons mooie complex om al onze talenten, van jong tot ‘oud’, te komen aanschouwen. Graag tot dan!

Met sportieve groeten, Ton Speet Voorzitter   

 

 
 
 

Activiteiten kalender

Nog geen agenda punten.

Alle Acitiviteiten

Hoofdsponsors

 

Met dank aan onze sponsoren