Verslag Dames 1 - Houten 1

21-9-2009
Dames 1 - Houten 1    2 -1
Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben heeft Dames 1 een facelift ondergaan.
Er is deze zomer niet alleen een nieuwe coach opgezet, Elmarie Ferreira. Maar er zijn ook heel wat nieuwe speelsters toegevoegd aan het team, ongeveer de helft.

Tot nu toe gaat het lekker, want we hebben zes punten uit twee wedstrijden en dat is niet verkeerd. Vorige week werd Leidse Studs met 3-1 verslagen.
Deze week stond Houten op de agenda. Een hoog ingeschatte tegenstander omdat zij net gedegradeerd zijn uit de Eerste Klasse.
Dit bleek ook wel want Houten begon feller aan de wedstrijd en domineerde het veldspel. Al snel moesten we een tegendoelpunt incasseren. Maar we bleven doorvechten en uit een prachtige strafcorner scoorde onze topscorer Josje de gelijkmaker. Daarna kregen we iets meer grip op het handige Houten en we scoorden zelfs de winnende door wederom een goede strafcorner, dit keer van de stick van Jelly.
De tweede helft hadden we Houten iets beter onder controle en hadden we het geluk dat Houten niet meer wist te scoren. Vooral door onze effectieve en creatieve manieren van tijd rekken, aangevoerd door treuzelkampioen J, tikten de laatste minuten van de wedstrijden weg en was de winst een feit.
Invallers super bedankt! En ook het publiek bedankt voor de aanmoedigingen.

Na een lekkere lunch en nog betere taart konden we ons op de derde helft storten, en ook die hebben we glansrijk gewonnen. Volgende week uit op Forescate maar de week daarna, 4 oktober, kunnen jullie ons allen weer bewonderen tegen Catwijck om 12.45!