H1 & D1

Spandersbosch H1 - Saxenburg H1 2-0

22-9-2009

"Saxenburg??? Uit Haarlem??? Nog nooit van gehoord, nog nooit tegen gespeeld, en dus ook nog nooit van verloren… Nou dat gaan we dan nu ook niet doen". Hoorde ik de jongens van Heren 1 tegen elkaar zeggen voor de wedstrijd. Was er sprake van een lichte onderschatting?

Natuurlijk zat de wedstrijd van vorige week tegen Muiderberg (8-1 winst) nog vers in het geheugen. Eigenlijk was die niet eens zo goed, het had vorige week eigenlijk in de dubbele cijfers moeten lopen. Coach Jan-Daan wist van te voren dat Saxenburg geen makkie was en wist de mannen in de voorbespreking goed te motiveren. Saxenburg werd de laatste 2 jaar 3de en promoveerde daardoor twee maal net niet. Een beetje realiteitsbesef begon bij de in het oranje-blauw gehulde mannen door te dringen. Toch niet zo'n makkelijke wedstrijd? Echt niet?

Nee…echt niet!!! Binnen 2 minuten hadden de jongens uit Haarlem de doelman van Spabo al flink laten werken en was het aan onnauwkeurigheid van Saxenburg en goed keeperswerk van Fabian te danken dat er nog 0-0 op het scorebord stond. Hierdoor werd Spandersbosch goed wakker geschud. De ruggen werden gerecht, de mouwen opgestroopt en Saxenburg werd teruggedrongen op eigen helft. De rest van de wedstrijd zijn ze daar ook nauwelijks meer achter vandaan gekomen. Echter de scherpte in de cirkel ontbrak. Ballen voorlangs, waar de spits te laat bij de paal kwam inglijden. In de hele wedstrijd 12 corners, waarvan er slechts 1 benut werd. Trechterhockey door de Black Box (Ja ja, dat zijn pas hockeytermen). Kortom de concentratie was zeker in de 1e helft nog niet optimaal. Resultaat 0-0 bij rust. En dat na 30 minuten hockeyen op de helft van de tegenstander.

Gelukkig was de 2e helft beter. Feller. Dit door een motiverende tekst van de speler/trainer/coach.
Na 10 minuten hockeyen in de 2e helft werd de achtste corner goed, laag in de hoek, binnen gesleept door Jochem. De ban was gebroken. Snel volgde kansen op de 2-0, 3-0 en 4-0, echter wederom niet gelukkig in de afwerking. Met nog 5 minuten te spelen gooide Ivor de wedstrijd op slot door de 2-0 te maken. De 3 punten waren zeker, maar het had meer moeite gekost dan gehoopt. Saxenburg was inderdaad een hele stugge tegenstander die zich terug liet zakken, verdedigde en loerde op de counter. Heren 1 zal meer van dit soort ploegen treffen en zal dan nog scherper moeten zijn om ook doe wedstrijden te winnen. Dat is natuurlijk wel het goede punt van afgelopen zondag. Een wedstrijd tegen een concurrent niet echt goed spelen, maar dan wel winnend afsluiten. 6 punten en nu op naar de herbstmeister titel en daarna meer.

Na de wedstrijd nog lang en gezellig op het terras gezeten uitkijkend over de bouwput, met goede DJ op de achtergrond en een fantastische SEC organisatie… Ik heb zelfs enkele heren 1 spelers gezien die een dansje durfde te wagen… Het was gezellig!!!

Komende week Harlingen uit: Harlingen??? Nog nooit van gehoord, nog nooit tegen gespeeld, en dus ook nog nooit van verloren… Nou dat gaan we dan nu ook niet doen!!!! Als we echt scherp zijn moet dit een monsterscore worden…