Van de voorzitter

De 2e Seizoenshelft gaat beginnen!

7-3-2016

We gaan het voorjaar weer sportief in, met zaalkampioenen en een keuken om van te smullen!

Na een kwakkelende winter, die nooit echt op gang kwam, gaan wij – hopelijk onder het genot van een lekker voorjaarszonnetje – nu weer de spreekwoordelijke ‘wei’ in. Op 12 en 13 maart zullen de veldcompetities weer worden hervat, zowel voor alle jeugd als de senioren. 

In de tussentijd zijn er, vooral door de jongere leden, weer flink wat sportieve resultaten neergezet in de zalen in en om ’t Gooi. En daarin heeft ’t Spandersbosch zich zeker niet onbetuigd gelaten: van de 35 juniorenteams is bijna 1 op de 4 zaalkampioen geworden. En dat niet alleen in de top van de diverse categorieën, waar wij dit jaar voor het eerst selecteerden: MD1 was de eerste kampioen, ongeslagen in de Topklasse. De meiden misten op een haar na de finaledag om het landskampioenschap. Ook MB1 werd kampioen, door alle wedstrijden te winnen! Juist omdat wij nu selecteerden is het des te knapper dat ook MB12, MB2, JC2, JD2, MC4 en MD12 kampioen werden, na vaak een spannend competitieslot; TOP! Van harte proficiat voor al deze teams en hun coaches en trainers. Op zondag 13 maart zetten wij jullie graag in het zonnetje tijdens de huldiging van alle zaalkampioenen, direct na de thuiswedstrijd van heren 1 om 16.15 uur! Een mooie aanleiding om met je ouders en teamgenoten al eerder naar de club te komen, want op deze zondag spelen zowel dames 1 als heren 1 weer hun eerste thuiswedstrijd, tegen achtereenvolgens Woerden (12.45u) en GHBS (14.45u). Beide teams staan als winterkampioen bovenaan, dus kom hen aanmoedigen om die positie tot het eind van het seizoen vol te houden!

Zo’n winterstop is ook altijd een mooie aanleiding om eens de tijd en ruimte te nemen om ons clubhuis daadwerkelijk te verbeteren. Nadat in de afgelopen jaren achtereenvolgens het terras, de kleedkamers en de bar onder handen zijn genomen, was het nu de beurt aan de keuken. Deze is geheel vernieuwd, inclusief alle apparatuur en maar liefst twaalf vierkante meter groter geworden. Zoals in de Nieuwsbrief verwoord: ‘Een keuken om van te smullen’. Met speciale dank aan Olaf Friedrichs, die zo’n beetje de gehele verbouwing dagelijks heeft gevolgd, Ruurd Buitenhuis vanwege zijn uitzonderlijke sloopkwaliteiten en Meral de Jong, Jaap de Ruiter en Peter Bouwmans, die hebben gezorgd dat het geheel ook echt schoon en gebruiksklaar is! Laat die lekkere, smaakrijke en gezonde gerechten nu maar komen!

Graag verwijs ik hier nogmaals naar het besluit van de ALV om belangrijke maatregelen te treffen om een veilig sportklimaat voor onze leden (en meer specifiek: de kinderen) te creëren (klik hier voor de link naar de Nieuwsbrief van 15 februari 2016). In aansluiting op regelgeving van NOC*NSF en van de KNHB en in navolging van andere (buur)verenigingen zal alle vrijwilligers van onze vereniging gevraagd worden om een Verklaring Onderwerping Tuchtrecht (VOT) te ondertekenen. Wij zullen vanaf nu ook de ouders van nieuwe jeugdleden vragen bij inschrijving een VOT te ondertekenen. En daarenboven zullen alle actieve trainers, coaches en managers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moeten overleggen. Het bestuur heeft zich als doel gesteld om deze hele procedure, die de betrokken personen nauwelijks tijd en geen geld kost, vóór de start van het volgend seizoen in augustus rond te hebben. Zo staan wij samen in voor een veilige, sportieve en respectvolle hockeyomgeving!

Ik wens iedereen weer veel plezier en sportieve successen in de tweede seizoenshelft! Graag ontmoet ik u binnenkort weer op ons prachtige complex, in elk geval op zondag 13 maart, bij onder meer de huldiging van de zaalkampioenen. En noteert u vast in de agenda: op donderdagavond 21 april, een zeer bijzondere, spraakmakende avond van de Businessclub!

Ton Speet
Voorzitter

 

 
 
 

Activiteiten kalender

Nog geen agenda punten.

Alle Acitiviteiten

Hoofdsponsors

 

Met dank aan onze sponsoren