Van de voorzitter

De andere club in 't Gooi - een eersteklas club!

12-4-2016

De andere club in 't Gooi - een eersteklas club!

Met deze woorden mocht ik indertijd, als net beginnende voorzitter, mijn eerste speech voor een delegatie van onze leden, toen ruim onder de 1.000, openen. Wij vierden toen de aftrap van ons semiwaterveld (het ‘Thijssenveld’), waar wij zeer trots op waren (en niet alleen vanwege die naam!). Inmiddels zijn wij bijna 12 jaar, twee nieuwe watervelden en een ook nieuw aangelegd zandveld, plus legio bestuursleden, verder. En toen speelde heren 1 in de eerste klasse en ons eerste damesteam zelfs in de overgangsklasse.

In de jaren daarna zijn wij ook qua aantal leden sterk gegroeid en hebben wij de jeugdopleiding geprofessionaliseerd. Dat werpt zijn vruchten af, met zowel in de breedte- als prestatieteams jaarlijks betere resultaten. Ook qua sfeer durf ik de stelling aan dat wij eersteklas zijn en de 'concurrentie' met de andere Gooische clubs, die ik ieder vanwege specifieke argumenten zeer hoog acht, prima aankunnen. De vele, kleinere en grotere events, die met gezwinde regelmaat onze velden en clubhuis tot een drukke, gezellige plek van samenscholing maken, zijn daarvan de heldere uitingen.

 

Maar niet alles zat helemaal mee. Ik begon mijn betoog over onze eerste teams. Sindsdien is het met beide vertegenwoordigende elftallen wat minder gegaan, met als dieptepunt de degradatie naar de vierde klasse van heren in 2009. Ik herinner mij nog dat wij zoiets hadden van "uithuilen en opnieuw beginnen". Inmiddels prijken de heren met afstand bovenaan de tweede klasse (!). Dat biedt een ongekend perspectief op de realisatie van de (letterlijke) status van een eersteklas club. Wat ik dan weer bijzonder vindt pleiten voor ons eerste herenteam is dat de kern daarvan toen, na degradatie naar de vierde klasse, besloot om bij elkaar te blijven en de club trouw te blijven. En met de begeleiding sinds dit seizoen van Maarten Hak (in samenwerking met Arnoud Brouwer en Ruurd Buitenhuis) worden de vruchten geplukt van de inspanningen van de afgelopen jaren.

De komende zondagen zal ons eerste herenteam de definitieve slag moeten maken. Ik roep u allen op om hen te ondersteunen, op onze prachtige tribune onder, naar ik hoop, een lekker voorjaarszonnetje. En als u dan toch de weg naar ons schitterende complex aflegt, kom dan wat eerder. Want twee uurtjes voordat de heren beginnen spelen onze dames, om 12.45u. Ook zij staan, in de derde klasse, bovenaan, met een zeer reëel perspectief op promotie. Maar dan moet en a.s. zondag wel thuis gewonnen worden van Soest, de nummer twee en ook serieuze promotiekandidaat. Als onze dames het spel op de mat leggen van de tweede helft tegen De Utrechtse Zwaluwen, een wedstrijd die afgelopen zondag volledig onnodig verloren ging, dan weet ik zeker dat zij Soest gaan verslaan. Als de kansen worden benut, wel te verstaan. Maar dat hoef ik de dames  niet te vertellen...

Dus graag tot ziens, op de zondagen op de club in de komende weken!

En mocht u een avondje vrij hebben, dan beveel ik u de bijeenkomst van de businessclub, op donderdag 21 april bij onze hoofdsponsor, de net gefuseerde Rabobank Gooi en Vechtstreek, zeer aan.  Een heuse College Tour, onder leiding van 'onze eigen' Annette van Trigt, met Jacco Elthing. Dat belooft een zeer interessante avond te worden. Nadere informatie bij Erwin Bouwman van de sponsorcommissie ([email protected]).

 

Graag tot dan, op weg naar de eerste klas!

Ton Speet

Voorzitter

 

 

 

 
 
 

Activiteiten kalender

Nog geen agenda punten.

Alle Acitiviteiten

Hoofdsponsors

 

Met dank aan onze sponsoren