Algemeen

In Memoriam Marianne Buchner

25-5-2016 Op 20 mei jl. is onze erelid Marianne Buchner op 70-jarige leeftijd overleden. Onze vrolijke assertieve no-nonsense Marianne.

Ze werd direct na de fusie tussen Be Fair en Kameleon tot ’t Spandersbosch in 1994 een van onze eerste Spabo-wedstrijdsecretarissen. Met echtgenoot Hans als scheidsrechtercommissaris vormde ze een onverwoestbaar koppel dat decennia lang de schouders onder ons cluppie zette. Dienstbaar, altijd aanwezig maar toch op de achtergrond.

Op de Javalaan aan de eetkamertafel werden wekelijks de programmalijnen uitgezet. Gezeten tegenover haar enorme boekenkast - ’s middags met een "Gespritzt” onder handbereik - werd menig aanvoerder telefonisch in de watten dan wel luren gelegd. Wat het clubbelang het meest ten goede kwam.

Met Marianne kon je zaken doen over jouw club, jouw team, jouw wedstrijd. Wie kwam zeuren was een "ouwe zeikerd”, maar dat werd zo naturel en charmant door Marianne gebracht, dat je het zelf ging geloven. Een beschaafde belezen dame, die je graag even je stukje op spelfouten liet controleren. Of waar je om vier uur ’s nachts een biertje kon krijgen, want de Buchners sloten laat.

Marianne, moeder van een echte hockeyfamilie, waar altijd de mouwen werden opgestroopt voor de club, ook door haar jongens, bij wie het bloed hetzelfde stroomde: bondsscheidsrechters, zaalcommissarissen. De club doet wat voor jou, jij doet wat voor de club, liefst veel en lang.

…en wie maakt toch die snoepzakjes?
Dat deed Marianne Buchner, thuis aan tafel op de Javalaan. Haar lijf was al moe, maar dat kon ze nog, dus dat deed ze. Voor de club. Duizenden moeten het er zijn geweest. Samen met haar Hans. Dat zal ze nu niet meer doen.

Ik ben er trots op dat wij Marianne tijdens de ALV van 1 november 2012, samen met haar Hans, tot erelid van ’t Spandersbosch hebben mogen benoemen. Wat een verrassing was dat, voor hen beiden!

De club heeft een erelid verloren dat die titel meer dan verdiende met haar tomeloze inzet. We wensen Hans, Robert & Fabienne, Maarten, Suzan & Evelien en Wim en alle andere haar dierbaren heel veel sterkte toe.

Ton Speet
Voorzitter

(met dank aan Kees Thijssen en René van Hattum)

Op verzoek van de familie treft u hierbij de rouwkaart aan.

Bijlage

 

 
 
 

Activiteiten kalender

Nog geen agenda punten.

Alle Acitiviteiten

Hoofdsponsors

 

Met dank aan onze sponsoren