Junioren

MD1 blijft in topklasse

22-10-2009
De meiden van de MD1 zijn in de voorcompetitie tweede geworden in de topklasse, achter Laren, maar voor "grootmachten" als  Schaerweijde, SCHC en Huizen. Een mooie prestatie!
De MD1 moest in een competitie van zes clubs bij de eerste drie eindigen om zich - zonder play-offs - te handhaven in de topklasse. Dat lukte wonderwel, maar er moest wel voor gevochten worden. De voorcompetitie begon met een gelijkspel tegen Schaerweijde en twee zeges tegen Huizen en Amersfoort. Na de nederlaag tegen Laren moest de MD1 de laatste wedstrijd tegen SCHC minimaal gelijk spelen om bij de eerste drie te eindigen. Het werd een bloedstollend duel. Na één minuut stond de ploeg al met 1-0 achter en de rest van de eerste helft werden de meiden van de mat gespeeld. Maar ze wisten de schade te beperken tot één doelpunt, waarna de ploeg in de rust zelf de oplossing bedacht: spelen met vier middenvelders. En dat werkte. De tweede helft zetten de meiden SCHC vast op eigen helft en sloopten de tegenstander. Een 2-1 overwinning en een grote ontlading was het resultaat. Gefeliciteerd meiden!

Op de foto van links naar rechts:
Achterste rij: Abeltje Everard, Maritte Weites, Imme Laseur, Nynke van Koningsveld, Maaike Heerschop & Tijn Veen
Voorste rij: Cassandra Bleuel, Dominique van den Heuvel, Emma du Marchie Sarvaas, Cile Arnoldy, Ems Buitenhuis, Fenna Smitka, Liza Breedijk & Lila Peletier
Liggend: Jip Galema