Algemeen

KNHB-vrijwilliger pleit voor humor en 'goede voorbeeld'

29-1-2018

De KNHB-vrijwilligerstrofee 2017 is zaterdag tijdens het 20-ste Nationale Hockeycongres uitgereikt aan Christine van Exel-Elias, commissaris Sportiviteit en Respect van de Doornse Hockeyclub. Ze heeft zich op het terrein van Sportiviteit en Respect voor meerdere projecten fanatiek ingezet.

‘Ik ben hier superblij mee. Wij wilden echt aan de slag met een aantal zaken op de club’, richtte ze zich rechtstreeks tot de zaal. ‘We hadden kinderen die gepest werden. Ouders die meteen wegreden na de wedstrijd, zonder nog wat ranja te drinken. Ouders met een stopwatch langs de lijn, die het wisselen van hun kinderen in de gaten hielden. Het fluitgedrag werd bekritiseerd. Daarom zijn we op de club vol aan de slag gegaan om dit te verbeteren en allemaal het goede voorbeeld te geven.’

Christine van Exel-Elias werd geprezen voor haar voortrekkersrol binnen de regio voor het invoeren van de campagne ‘Be Cool & Play Fair’, het gastvrij ontvangen van de tegenstanders, het introduceren van de blauwe sportiviteitskaart, en het maken van een anti-pestfilm. Door contact te zoeken en haar ervaring te delen met verenigingen uit de buurt is er ook een gezamenlijke sportiviteit-armbandjes ruilactie opgezet.

‘Met een goede dosis humor moeten we met elkaar het goede voorbeeld geven en met elkaar en om elkaar lachen. Want hockey is toch de leukste familiesport. Dat is toch wat we allemaal willen?’, zei een opgetogen Van Exel-Elias.

LUSTRUMFEEST SPABO 1 OKTOBER 18+

Countdown

 

 
 
 

Hoofdsponsors

 

Met dank aan onze sponsoren