Senioren

Dames 3; een hockeysprookje

Nieuws afbeelding 24-5-2018

Kennen jullie dat verhaal van die groep meiden waarvan de meesten al vanaf hun 6e jaar bij Spandersbosch spelen?


Een groot gedeelte van deze groep meiden heeft samen in de D, de C, de B en de A jeugd gespeeld. Maar ja, kleine meisjes worden groot en gaan studeren of reizen. De groep viel dus uit elkaar. Een paar bleven ook in de senioren spelen en hebben hun sporen verdiend in Dames 1.
Een jaar of 4 geleden kregen wij berichten uit die oorspronkelijke groep meiden dat zij het hockey toch wel enorm misten. Zo ontstond het idee om een hockeyreunie te organiseren op Spabo. We zouden wel zien met hoeveel we op het veld zouden staan. We zouden er in ieder geval een gezellige dag van maken.

Vriendenteam bijeen rapen

Uiteindelijk waren we met 25 meiden en gezellig was het zeker. Maar de meiden wilden meer. 'Kunnen we niet een soort vriendenteam starten en gewoon weer lekker gaan hockeyen? Niet met het strenge beleid van 2 of 3 keer per week trainen en elke zondag aanwezig zijn, maar iets vrijblijvender.'

De oude teambegeleiders, coaches en initiatiefnemers van de reunie Maarten Nooter, Jan Karel van den Brink en Patrick van Leur inventariseerden en telden koppen, 'want als we dit gaan doen dat moeten we wel genoeg aanmeldingen hebben', vonden ze.

Uiteindelijk werd met 17 meiden een nieuw oud reunieteam opgericht. Het doel: veel lol, maar toch ook wel lekker hockeyen. Trainen en spelen, hop, geregeld.

Hoe leuk en hoe gaaf dat we weer met z’n allen op het veld stonden. We vonden en vinden het vooral zelf heel erg leuk. Maar ook op de club was het niet ongemerkt gebleven dat er toch wel weer regelmatig een hoop bekende gezichten op Spabo rondliepen die nog aardig konden ballen ook.

Van 'niet degraderen' naar kampioen

Dames 1 team van Spabo trainde in die periode op dezelfde tijd naast ons op een ander veld. Dames 1 team ging door een roerige tijd. Twee jaar achter elkaar werd op een haar na de lang gehoopte promotie naar de 2e klasse gemist.

Zo kregen wij vanuit het bestuur de vraag en de kans om Dames 1 te worden. Uiteraard alles met de meiden besproken, want wij hadden nu eenmaal de belofte gedaan dat er niet 2 of 3 keer getraind hoefde te worden en dat je ook wel eens op zondag af kon zeggen zonder consequenties. Als deze voorwaarden in tact zouden blijven dan wilden wij de club wel heel graag helpen. 'Als jullie maar niet degraderen', luidde de opdracht. Dan is de taak volbracht.

Kennen jullie het verhaal van deze groep meiden? Zij werden direct kampioen in de 3e klasse en promoveerden naar de lang gekoesterde 2e klasse. Wat een feest, want op dezelfde dag dat we kampioen werden promoveerde Heren 1 ook. Het was nog lang onrustig op Spabo. 

Het jaar erop hebben we keihard moeten werken om in de 2e klasse te blijven. Dat is gelukt. Vervolgens heeft de hele groep een stapje opzij gedaan zodat de jeugd ( en die heeft de toekomst) het stokje van Dames 1 kon overnemen.

Doorstart als Dames 3

De hele vriendengroep van inmiddels 'oud Dames 1' werd in september 2017 Dames 3 team van Spandersbosch. Tijdens de teamweekenden in Norg (ook daar is het nog lang onrustig gebleven), in Barcelona (iets rustiger want daar werd ook getraind en gespeeld) en in Lissabon (daar was het dan wel weer lang onrustig)  is een aantal zaken met elkaar besproken want het zal toch niet……?

Jawel het gebeurde wel; in de winterstop namelijk ongeslagen bovenaan in de competitie....  Dus doelen gesteld en tegen elkaar gezegd dat we er vol voor gaan. Een schepje er boven op en lekker met een grote groep trainen elke week.

Nieuwe aanwinsten

Dat onze opmars niet onopgemerkt is gebleven blijkt er uit dat Dames 3 via onze talentenscout Annemeike drie meiden (welkom Hidde, Boris en Carlos) aan het team heeft weten toe te voegen. en dat Veer haar collega (Roos) heeft weten te strikken.

Ook binnen de club worden we gezien als een leuk team, want hoe bijzonder is het dat het team elke week dankbaar gebruikt maakt van een top keepster en topverdediger van MB2. Hoe bijzonder is dat? Het helpt uiteraard wel dat de coach van MB2 zich in het begin van het seizoen bij ons aangesloten heeft. Daarnaast hebben we ook een speelster van Jong Dames 1 zo ver gekregen om bij ons op een iets hoger niveau te komen hockeyen.

Zondag weer kans op titel

Maar goed. We vroegen ons dus af of jullie het verhaal van deze groep meiden kennen?

Want aanstaande zondag speelt dit Dames 3 team van Spandersbosch namelijk om 12.45 uur op hoofdveld de competitie wedstrijd tegen Kampong. Bij winst blijven wij 10 punten los van de nummer 2 en met dan nog 3 wedstrijden te gaan dus niet meer in te halen.

Deze meiden groep heeft dus aanstaande zondag de hele grote kans om 2 keer kampioen in 3 jaar te worden en dat mag toch wel een hele prestatie genoemd worden. Of je het verhaal van deze meidengroep nu wel of niet kent, we willen jullie namelijk wel allemaal uitnodigen om aanstaande zondag om 12.45 ons aan te komen moedigen om ons naar het kampioenschap toe te juichen. Wij zullen er op het veld alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen maar alle support en hulp is uiteraard welkom.

 

Wij hopen jullie te zien zondag zodat jullie vanaf maandag dan ook mee kunnen praten over deze geweldige groep meiden van Spandersbosch dames 3. 

Tot zondag. 

teammanager Patrick van Leur

 

 
 
 

Activiteiten kalender

Nog geen agenda punten.

Alle Acitiviteiten

Hoofdsponsors

 

Met dank aan onze sponsoren