Algemeen

"Sjonge wat mis ik de club''

Nieuws afbeelding 14-4-2020

 

Beste Spandersboschers,

"Sjonge wat mis ik de club.” Dat zei ik vorige week al in een filmpje op Instagram, maar dat gevoel is tijdens de Paasdagen nog sterker geworden.

 

Geen familietoernooi, geen zaterdagen met Jonah en Milou op stap naar Zeist, Amerongen of een van die andere plaatsen in ons district en zelf ook geen zondagen met wedstrijden. Geen Dames en Heren 1, geen trimtraining. Sjonge wat mis ik dat allemaal. En ik ben bang dat ik jullie nog wel even zal moeten missen ook. Hoe lang? Geen idee, ik kan net zo min koffiedik kijken als jullie.

 

Donderdag 12 maart viel de oorverdovende stilte in op de club. Sindsdien ligt alles plat, niet alleen op de club natuurlijk, maar in bijna de hele samenleving. Sinds vier weken zijn onze levens ingrijpend veranderd. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en wij zijn bezorgd over onze gezondheid en die van alle mensen om ons heen. En er is onzekerheid over werk, inkomen en onze toekomst.

 

Maar niet alleen onze gezondheid is in het geding. Ook kennen of voorzien veel leden en ouders zakelijk zware tijden. Wij wensen iedereen veel sterkte en creativiteit. Waar nodig en mogelijk zullen we alle hulp bieden die wij als vereniging kunnen geven. Onze Spabo-gemeenschap is uitgebreid en hecht. Laten we elkaar helpen waar nodig is en waar het kan. En natuurlijk spreek ik ook enorme waardering uit voor alle Spabo’ers die werkzaam zijn in de zorg of zich anderszins inzetten voor anderen. 

 

Zoals gezegd werd het op 12 maart op de club oorverdovend stil. Het sluiten van het complex heeft veel gevolgen, sportief en financieel.

 

Maar wat gebeurt er momenteel allemaal wèl achter de schermen.

 

*Onze Technische Kader Commissie is, samen met de jeugd- en jongste jeugdcommissies druk met de teamsamenstellingen van volgend seizoen. Alle coaches worden daarvoor deze weken geraadpleegd.

*Er zijn en worden nieuwe trainers aangetrokken. Dat gebeurt altijd in deze periode van het seizoen en dat gaat nu gewoon door.

*Er wordt volgend seizoen begonnen met een ‘coach-academy’, waarvan alle coaches gebruik kunnen maken.

*Al onze veldverlichting is vernieuwd naar LED.

*Er is een nieuwe trainer voor Dames 1 en aanvulling voor de trainersstaf van Heren 1 gevonden.

*Er is en wordt onderhandeld over de aanleg van een nieuw waterveld op veld 3 en daarvoor is een vervangingsbesluit in de maak, dat 11 mei in een BLV aan jullie wordt voorgelegd.

*Onze nieuwe terreinbeheerder Jan Lodeweegs wordt door de vertrekkende Peter Bouwmans ingewerkt.

*Er wordt geklust aan het clubhuis.

*Het aannemen van nieuwe leden wordt begin mei weer in gang gezet. Vooralsnog gaat dat weer om zo’n 60 Funkeys en enkele tientallen nieuwelingen die instromen in de jongste jeugd, de junioren en de senioren.

*Het trainingsschema voor volgend seizoen wordt al in de steigers gezet.

*SpaboLife op Instagram Youtube wordt dagelijks bijgewerkt.

*We hebben een office 365 voor onze vereniging ingericht, zodat ook na de coronacrisis onze commissies, trainers en vrijwilligers beter met elkaar kunnen samenwerken.

 

Maar er gebeurt natuurlijk meer.

 

Gelukkig is de financiële positie van onze vereniging sterk en zijn we in staat om onze verplichtingen na te komen. Maar dit alles heeft natuurlijk wel financiële gevolgen, denk aan het wegvallen van de horecaomzet van de halve maand maart en april. Afhankelijk van de periode dat ‘we’ dicht moeten blijven, zullen we de horecaomzet en omzet uit evenementen in mei en mogelijk zelfs juni moeten missen. Daar waar mogelijk doen wij een beroep op de door de overheid ingestelde regelingen zoals tegemoetkoming in personeelskosten door omzetverlies.

Onze vrijwilligers, die zo graag aan onze jeugd training geven, mogen we wettelijk de vrijwilligersvergoeding (helaas) niet uitkeren.

 

Zoals eerder gemeld staat iedereen klaar om weer te beginnen zodra de overheid groen licht geeft om het gewone leven weer op te pakken. In gewone taal: als we mogen hockeyen, gaan we direct weer aan de slag, ook al zou dat in een schoolvakantie zijn.

 

Wanneer we weer mogen hockeyen, daarvoor moeten we de beslissingen afwachten die de overheid komende periode neemt. Na 21 april, als de volgende persconferentie van minister-president Rutte is, weten we wat de overheid besluit en in navolging daarvan wat de KNHB beslist voor alle competities, van de Boschkabouters tot heren en dames 1. We houden jullie op de hoogte.

 

 

Beste Spandersboschers, blijf vooral gezond en creatief en hopelijk tot snel,

 

Roel Testroote en het bestuur van ’t Spandersbosch

 


 

 

 
 
 

Activiteiten kalender

Nog geen agenda punten.

Alle Acitiviteiten

Hoofdsponsors

 

Met dank aan onze sponsoren