Algemeen

Een mooi weekend op ’t Spandersbosch

Nieuws afbeelding 11-10-2021 Meisjes A1 en Jongens A1 naar Super A; Dames 1 gewonnen van HMHC en Heren 1 een klinkende overwinning voor eigen publiek; MD7, MD6, MD1, MC3, JC3, MB7 en MB2 herfstkampioen; en JD1 blijft in de hoogste poule – het was een mooi weekend voor ’t Spandersbosch.

Even afgezien van het stralende weer – een mooie toevoeging aan de feestvreugde – kwam er een hoop goed nieuws uit de vallei. Meisjes A1 leverde een haast onmogelijke prestatie. Ze moesten met 6-0 winnen om Super A te gaan spelen, en kregen het voor elkaar om met 7-0 van het veld te komen.

Jongens A1 behaalde een zwaar bevochten gelijkspel, uit bij de directe concurrent Rapid in Gorinchem. Het thuispubliek was massaal uitgerukt met vuurpijlen en spandoeken, opzwepende teksten scanderend. De jongens lieten zich daardoor niet afleiden, hielden de druk er goed op, en stelden daarmee een plaats in de Super A veilig.

Dames 1 speelde de derby tegen HMHC op onze eigen Kasteeltuin. Na een aantal verliespotten in de afgelopen weken, waren we allemaal hard toe aan een overwinning, vooral deze. En we werden niet teleurgesteld. Al vroeg in de wedstrijd wisten de dames te scoren en hielden ze HMHC mooi op afstand. Een trefzekere strafpush en maakte de overwinning compleet.

Speciale aandacht hier voor Meisjes D7, die met overmacht herfstkampioen zijn geworden. Met 15 punten uit 5 wedstrijden, 26 doelpunten voor en 4 tegen zijn zij wat je noemt met vlag en wimpel de beste. Meisjes D1 is met het kampioenschap op het moment het beste Meisjes D team van het Gooi. Die klikken we vast.

Heren 1 zorgde zondag voor een waar spektakel door zich met een 5-0 overwinning op Hoorn te verzekeren van de eerste plek in de poule. Er zaten een paar pareltjes van doelpunten bij, zoals die lange counter over links met een prachtige backhand pass en het doelpunt dat daar in een vloeiende beweging uit volgde. Ook zagen we een paar sterke voorbeelden van de manier waarop je ‘m praktisch vanaf de achterlijn achter de keeper kunt prakken. En vergeet de verdediging niet, die de nogal potige Hoornaars goed van zich af wist te houden.

Intussen bleef het zonnetje maar schijnen, en zo was het nog lange tijd gezellig op het terras. 

 

 
 
 

Activiteiten kalender

Nog geen agenda punten.

Alle Acitiviteiten

Hoofdsponsors

 

Met dank aan onze sponsoren