Algemeen

Heren 1 zet zegereeks voort, Dames 1 langzaam op weg naar boven

Nieuws afbeelding 14-3-2022

We hebben goede zaken gedaan dit weekend: Dames 1 wint met 0-2 van Strawberries en Heren 1 neemt een 2-4 overwinning mee terug naar de vallei.

Opnieuw behaalde ons Heren 1 een klinkende overwinning, ditmaal Kikkers Nieuw-Vennep uit (altijd lastig hè Thom). Sander Mars scoorde lekker uit een strafcorner. De Snicker die hij voor de wedstrijd verorberde bracht hem tot grootse prestaties en de titel Man of the Match. Daarna wist Odin van der Lende een mooie voorzet van Cris Kuipers te verzilveren. Pieter Lagaay scoorde 0-3 met een fabuleus schot, waarna de Kikkers terugkwamen tot 1-3. 1-4 werd het door de eerste goal van Stijn Stegeman, en met de eindstand 2-4 stelden de mannen hun koppositie weer veilig, 10 punten los van de nummers 2 en 3. Een speciale vermelding verdient Dirk de Groot uit A1, die volgens ingewijden "echt heel goed” was en een super backhand pass in huis schijnt te hebben.

Dames 1 moest na de laatste winst op de nummer 2 Reigers, nu winnen van Strawberries om aansluiting te houden voor de rest van de competitie. De voorbereiding op de tweede seizoenshelft was wisselend: Corona, quarantaine, vakantie, studie, stage.... De waarheid ligt op het veld en in de vorm van de dag, dus het was spannend. De Dames startten fel wat resulteerde in een strafcorner in de eerste vijf minuten. Afspraak was 'Charlotte rechtstreeks' - goede aangeef, harde klap, 0-1. Gejuich, maar ook het besef dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Toch duurde het nog tot in het derde kwart voordat de verlossende 0-2 op het scorebord kwam, wederom uit een strafcorner. Met vechtlust en op doorzettingsvermogen namen de Dames 3 punten mee naar huis. Volgende week Castricum, de nummer 3, thuis. Wordt vervolgd.