Algemeen

Spabo voor Oekraïne

Nieuws afbeelding 2-4-2022
Sinds enkele weken verblijven op de Heuvellaan in Hilversum, in inderhaast omgebouwde kantoorgebouwen, 235 Oekraïense vluchtelingen, waarvan de helft kinderen. Binnenkort komt daar nog eenzelfde aantal bij!

Wij willen hen op korte termijn een sportdag aanbieden op Spabo en denken er ook aan om structureel (hockey)training aan te bieden aan de jongeren. Hierover zijn we nu in gesprek met de verantwoordelijke personen op de Heuvellaan. Als ‘t Spandersbosch staan we midden in de samenleving en willen natuurlijk ons steentje bijdragen! Onze voormalige technisch directeur, coach en trainer Hien The is notabene assistent bondscoach van de Oekraïense nationale vrouwenploeg en onze Heren 1 coach Thom Fokker is video-analist! Dus daarmee hebben we ook een extra band met dit door oorlog getroffen land.

Voor een volledig verzorgde sportdag, met bijvoorbeeld ook een lunch voor de ouders, en de daarop volgende trainingen hebben we mensen, materiaal, vervoer en dus ook geld nodig. Daarom willen we volgend weekeinde (9 en 10 april) tot "Spabo helpt Oekraïne weekeinde” uitroepen. Hiervoor hebben we bedacht dat ieder team (junioren en senioren, van Funkeys, Boschkabouters tot aan Heren L) zijn eigen bijdrage kan bepalen:
* sponsort jouw team met enkele euro’s per gemaakt doelpunt?, of
* sponsort jouw team een bedrag omdat ze zo goed hebben overgespeeld?, of
* gaat jouw team gewoon met de pet rond bij spelers en ouders?, of
* gaat er een percentage per pitcher bier in de pot?, of
* doe jij deze week een ‘heitje voor een karweitje’ en sponsor je met die opbrengst onze sportdag?, of
* stort je als jeugdtrainer een keertje je weekvergoeding in de pot?

Kortom, heel Spabo is uitgenodigd om bij te dragen! Alle beetjes helpen om de vluchtelingen en hun kinderen een beetje te bieden van wat voor ons zo ‘normaal’ is. Des te meer we ophalen, des te meer sport en trainingen we kunnen bieden!

Als club starten wij deze actie door volgend weekeinde € 0,50 per verkochte Spabohap in de grote pot te stoppen.

Ieder team kan zijn gekozen manier van bijdragen melden aan de clubmanager: [email protected] 

Kun of wil jij in natura iets bijdragen dan is dat ook hartstikke welkom; denk aan een kistje appels, peren, een doos bananen, bakken aardbeien. Ook dat kun je al laten weten aan [email protected]

We zullen jullie de komende week laten weten hoe we hiermee verder gaan en hoe praktische zaken aangepakt gaan worden. Beste Spabo-ers: we rekenen op jullie!

 

 
 
 

Activiteiten kalender

Nog geen agenda punten.

Alle Acitiviteiten

Hoofdsponsors

 

Met dank aan onze sponsoren