Algemeen

René van Hattum overleden

Nieuws afbeelding 4-7-2022

Tot op het laatst bij ons, maar op zondagochtend 3 juli moest hij het opgeven. Met zijn dierbaren dichtbij overleed René van Hattum, Mister Spabo. Hij is maar 63 jaar geworden.

René was niet zo maar onze clubmanager, maar hij was veel meer dan dat. Hij was een verbinder met een enorme drive. "René, denk even mee” was genoeg om met een volgeschreven A4 aan ideeën, namenlijsten en plannen naar huis te gaan. En dan ’s avonds een nabrander op de app: "Ik zat nog te denken…”.

Doe maar

Hele generaties kinderen en ouders zijn hun hockeyleven bij René begonnen en met hem groot geworden. Wie hem niet kent, komt echt nooit op de club. Op introductie-avonden, achter de bar, in zijn ‘hok’, op feestjes, kletsend in de microfoon, als toernooi-organisator, als trainer, als coach, op de tribune, in instructiefilmpjes – de hippe man met de soepele pen en de bedenk-een-plan-en-voer-het-uit-mentaliteit was niet te missen.

Mister Spabo

René was leermeester, inspirator en vraagbaak, maar ook gastheer, dirigent en gangmaker. En niet te vergeten bezemwagen, altijd kijkend of iedereen er nog was en het naar z’n zin had. De ‘smeerolie’ van de club noemde iemand hem, een rake typering van deze duizendpoot die de woorden ‘samen’ en ‘plezier’ in vrijwel iedere zin gebruikte.

Niet voor niets wordt René ‘Mister Spabo’ genoemd. In zijn clubmanagersjaren heeft onze vereniging de zevenmijlslaarzen aangetrokken. Een volwassen club zijn we geworden, met het mooiste complex van het land, de gezelligste vrijdagmiddagen en een jeugdopleiding waar je u tegen zegt.

We zijn dankbaar voor wat René ons heeft gebracht, en voor de warme en liefdevolle manier waarop hij ons allemaal heeft aangezet om out-of-the-box te durven denken en met creativiteit de handen uit de mouwen te steken.

Lustrummagazine

Nadat René zijn clubmanagerstaken had overgedragen, stortte hij zich op het Lustrummagazine. 100 jaar aan mooie verhalen, memorabele gebeurtenissen en iconische personen. Hij was zelf misschien wel de meest iconische persoon van allemaal. Uren heeft hij gebeld, geïnterviewd, geschreven, en achter foto’s aan gezeten. Hij sprak met clubpersoonlijkheden, BN’ers en nabestaanden. Keerde archieven binnenstebuiten, spoorde verloren zonen en dochters op en zat met arendsogen naast de vormgever. Het resultaat is prachtig, en geeft een fantastisch overzicht van 100 jaar hockey in de vallei. Óns hockey in de vallei. René maakte dit magazine zoals hij de club bestierde: grondig en professioneel, maar het moet wel leuk blijven; misschien niet compleet, maar iedereen komt aan bod, en vooral; met de sfeer van onze gezellige familieclub.

Wij leven intens mee met Mariëtte, Cato, Joep, Jons & Sophie, Mats & Julie, Boris & Jip en Jannis & Marciana en wensen ze alle sterkte toe. René was er altijd voor 't Spandersbosch en ‘t Spandersbosch zal er altijd voor jullie zijn.

Bestuur & Management ‘t Spandersbosch

Bijlage

 

 
 
 

Activiteiten kalender

Nog geen agenda punten.

Alle Acitiviteiten

Hoofdsponsors

 

Met dank aan onze sponsoren