Algemeen

Lambert Stumpel overleden

Nieuws afbeelding 1-11-2022

Op maandagmiddag 31 oktober overleed een van onze meest gedreven en zeker oudste vrijwilligers Lambert Stumpel, oftewel onze Clubopa, op 91-jarige leeftijd. Lambert kwam ons verenigingsleven binnen in 2002, toen zijn dochter Christel onverwacht overleed. Hij verhuisde met ‘oma’ José van Brabant naar Hilversum om zijn schoonzoon René van Hattum en kleinzonen Jons, Mats, Boris en Jannis, en later ook Cato, Joep en Mariette te steunen.

Na een lange loopbaan in de Brabantse hockeywereld, was het onvermijdelijk dat hij ook op ’t Spandersbosch de handen uit de mouwen stak. Jarenlang was hij de koning van de koffie, thee, ijs en muffins op de woensdagmiddag. Ook op de vrijdagmiddag was hij aan een van beide kanten van de bar te vinden. Naarmate de jaren vorderden steeds vaker met een glas rode wijn en een Spabohap als grote animator in het gezelschap van de jeugd en hun ouders.

Tot begin dit jaar was Lambert wedstrijdsecretaris jongste jeugd en deed hij vanuit zijn werkkamer de wedstrijd- en veldindeling van de zaterdagochtend. Op de ALV’s liet hij steevast op een positieve en vermakelijke manier van zich horen; met na afloop een applaus voor het bestuur. Op de zondagen zette hij ons met groot enthousiasme aan tot het scanderen van de yell voorafgaand aan de wedstrijden van Dames 1 en Heren 1: "Hup hup Spaboclub, toi toi HOI!”.

Voor al zijn inzet kreeg hij twee keer de scheidsrechtersbeker en werd hij Lid van Verdienste. Ook kreeg hij in 2016 van de gemeente Hilversum de prijs voor de Sportvrijwilliger van het jaar, De Rinus Schaap-prijs.

Over drie weken zou Lambert 92 jaar zijn geworden. Wij zijn dankbaar voor zijn grote inzet, zijn clubliefde en gezelligheid. Lambert overbrugde de Spabogeneraties en voelde zich altijd verbonden met de jongste jeugd. Niet voor niets schonk hij de vereniging een tafeltennistafel en een pannaveldje, waar ook de jeugdspelers van de toekomst zich kunnen ontwikkelen.

 

 
 
 

Activiteiten kalender

Nog geen agenda punten.

Alle Acitiviteiten

Hoofdsponsors

 

Met dank aan onze sponsoren