Algemeen

Bestuur wint van Hilversumsche

27-6-2011 Terwijl de laatste ouders en kinderen ons mooie complex verlaten na een enerverend Ouder- en kindtoernooi, en de met medailles omhangen jeugdkampioenen huiswaarts gaan, maken de besturen van Hilversumsche (HMHC) en 't Spandersbosch zich op voor de eerste derby in de geschiedenis van de clubs.
De regen zorgt voor de verfrissing tijdens dit verhit duel, ooit geinitieerd door HMHC. Zij stelden vorig jaar bij de opening van De Kasteeltuin (water-1) een wisselbeker ter beschikking en zondag 26 juni jl. was het eindelijk zover.
Beide teams waren aangevuld met bestuur-gerelateerde spelers, Spabo iets meer dan Hilversumsche. Vanaf het eerste rollen van de bal vlogen de ploegen er flink in. Gelegenheids-keeper Rolf Jonckers met nul keepers-uren op de teller, was de weken ervoor in speciale training gegaan en dat wierp zijn vruchten af. Vruchten? Hele fruitwinkels! De eerste score was van Spabo en kwam na een mooie samenwerking van de stick van penningmeester Wouter. Een klein misverstand tussen de Spabo-verdediging en keeper Rolf zorgde bij een strafcorner voor de gelijkmaker: 1-1.
Dat was tevens de ruststand. Maar van rust was nauwelijks sprake. HMHC wilde doordrukken en stormden na 4 minuten rust het veld alweer op... Wellicht iets te overmoedig, want Spabo bracht de stand (alweer door Wouter) op 2-1. En de latere 3-1 (het werd eentonig... ook weer Wouter), stelde de winst veilig.
Hilversumsche scoorde 20 seconden voor tijd nog en bepaalde de eindstand op 3-2.
Scheidsrechters Clemens van Ede en Pang (wegens herstel niet-spelend) hoefden niet in te grijpen voor buitensporig geweld en zo blijft de wisselbeker dus een jaar in Oranje-blauwe handen.
De return, of liever 'de revanche', volgt over een jaar op HMHC. Speciale supportersbussen zullen worden ingezet richting Jagerspaadje!

Het bestuur wenst jou en u een mooie zomer(-stop).